torek, 25. avgust 2009

Objava intervjuja v Playboyu

V St. Petersburgu sva se z Borom borila kot leva za intervju s skiperjem zmagovalne barke Ericsson 4 Torbnom Graelom. Torben, razumljivo velika zvezda zaključne slovesnosti, je bil popolnoma razprodan. Vseeno sva se z Ericssonovo piarovko Vicky uspela dogovoriti za termin štiridesetih minut, v katerih bi mu zastavila 20 vprašanj za istoimensko Playboyevo rubriko.

Jasno se je na dan najinega intervjuja situacija zakomplicirala, center St.P. se je zaradi mestnega maratona zaprl za promet in novinarska konferenca se je zaradi zamude akterjev, vključno z obema Ericssonovima skiperjema Torbnom Graelom in Magnusom Olssnom, začela z izdatno zamudo, zaradi česar je potem zmanjkalo časa za najin intervju - Torben je bil v nadaljevanju zaseden.
Ni nama preostalo drugega, kot da se mu pod odrom, pred razglasitvijo zmagovalcev, predstaviva in se z njim na hitro dogovoriva za intervju vsaj po mejlu, mimogrede sva mu zastavila nekaj vprašanj ("kaj pa zdaj, po tej zmagi - solo okrog sveta?" - "oh, come on, solo sailing is far beyond me.."), pa ga že ni bilo več. Ostalo pa preko Vicky elektronsko.



Tovrstno jadranje je velik projekt, za člane VOR jadralskih ekip vključuje tudi prijeten kupček denarja in najbrž je tudi to eden od razlogov, da je Torben ostal v svojih odgovorih (za moj okus) celo preveč politično korekten. Kolikor je Torben vrhunski jadralec, je vsaj enako tudi skromen, introvertiran in zaprt sogovornik.

Vseeno, intervju je nastal, morski volkovi smo od takšnega asa pričakovali morda nekoliko več verbalne drznosti, vseeno pa - naj vam bo v prijetno branje. Septembrska številka, rubrika 20V.

http://www.playboy.si/branje/clanki/20v_torben_grael-25350.aspx


1 komentar: