nedelja, 21. november 2010

Še po pokal, medalje in rdeč genakerček

Vsaka poštena regatna sezona si zaključi dostojno zaključno slovesnost s podelitvijo nagrad najboljšim ekipam. Že tradicionalno smo se zbrali v naši postojanki v Knafljevem prehodu in Asova ekipa nas je tudi letos lepo pogostila. Sproščeno prijateljsko vzdušje vročih (jadralskih) debat in ambicioznih idej za prihodnje leto je prekinil le uradni del slovesnosti, ko sta si mikrofon izmenjala glavni organizator letošnjega Jix & SSC pokala Jože - ter Ažo, ki je v razredu Seascapov za prihodnje leto napovedal še številčnejšo udeležbo ter dve dodatni regati – eno na Velenjskem in drugo na Vrbskem jezeru. Tudi Jože je izrazil zadovoljstvo ob tako uspešno izpeljani prvi skupni sezoni in seveda napovedal še boljšo prihodnjo. Medalje so se zasvetile na ponosnih prsih zmagovalcev, pokali pa danes tudi že stojijo na častnih mestih. Najboljši v razredu Seascape smo odšli domov tudi z bogatimi nagradami – Vuk s ščitnikom za vinč kobilice, Igor z zaščitno prevleko za jambor, midva pa celo s še kako potrebnim novim rdečim genakerčkom.

Jože se je za predano fotografiranje skozi celo regatno sezono zahvalil našemu fotografu Mihi Mačku (ki je za fotoaparat prijel tudi tokrat) ter Urši Drofenik, ki je fotografirala zadnjo, deževno regato. Zahvala je bila namenjena tudi sodnikom Andražu Koželju, Janezu Kuntariču in Bojanu Galetu.

Prijetno nas je presenetil prihod našega dobrega prijatelja, legende hrvaškega jadranja Tometa Bašića, pri katerem se je na regatnih treningih kalilo že veliko slovenskih jadralcev, tudi udeležencev našega pokala. Pogovori z njim so vedno zabavni, zanimivi in poučni, tako da mu sogovornikov tudi tokrat ni zmanjkalo.

Pred nami je nekaj mirnejših mesecev, ki jih bodo nekatere ekipe namenile počitku in druge zimskim treningom, zadnji vikend v marcu pa se spet srečamo na vodi :))

Ni komentarjev:

Objavite komentar