sreda, 27. maj 2009

Prvi Seascape SLO Cup, Portorož 2009

V nedeljo, po naporni Marinada noči smo se ekipe SSC zbrale pred pomolom v centru Portoroža na štartu prve Seascape SLO Cup regate.

Zasedba - poleg nas še Kristian, Mojca in Uroš na eni barki, Jan Kobler z bratom na drugi, Hijene na tretji in ekipa punc prvič na SSC na četrti, skupaj pet bark. Veter nam je bil tokrat bolj naklonjen, pihal je zmeren maestral moči okoli 10 vozlov.



Odjadrali smo štiri plove, v treh od njih je Kristian premočno vodil vse od začetka, mi pa smo ponovili dobro sobotno jadranje in trikrat zaključili kot drugi, zadnji plov pa je krepko premešal štrene - mi smo se po neumnosti dotaknili boje od orce - in to (preveč) pošteno tudi priznali, kar nam je prineslo kazenski 360 stopinjski obrat pred ciljem in izgubo drugega mesta. V tem plovu so zablestele Hijene in si zapisale svojo prvo zmago, drugi je bil Kristian. Bravo Hijene!!!!!!







Še skupen rezultat po dveh dneh jadranja - Kristian prvi, mi drugi, Jan tretji. Čopi je zmagovalcu prijazno namenil tudi super nagrado, Velocitek Speedpuck, ki ga je (da bo pravica na svetu) Kristianu na koncu prižrebala Mojca. Naša ekipa je jadrala v enaki zasedbi kot dan prej, na Marinadi.

Sledi regata v okviru Justin Ten Cupa, 30.-31. maja v Portorožu.

Več fotk na: http://picasaweb.google.com/jakica.jesih

Ni komentarjev:

Objavite komentar